George

George van Evert

Directeur/Eigenaar Circle Holding.

“Harm is een pragmatische visionair”

Sinds 1995 heb ik met met Harm mogen samenwerken om zijn organsaties op het gebied van cultuur, structuur en strategie naar de “next level” te helpen ontwikkelen. Harm is een pragmatische visionair die tevens mensgericht te werk gaat. Ik kan Harm van harte aanbevelen als Trusted Advisor in de rollen als commissaris, counsellor en/of interim bestuurder.

“Een matig winstgevende operatie omgetoverd in een goed winstgevend en groeiend bedrijf”

Harm Nijlunsing heeft als MD het stokje overgenomen van zijn voorganger en een matig winstgevende autolease operatie omgetoverd in een goed winstgevend en groeiend bedrijf met goede vooruitzichten. Daarmee heeft hij het voor ons mogelijk gemaakt een niet langer bij de kernactiviteiten passend bedrijf tegen een zeer aantrekkelijke overnamesom te verkopen aan GMAC. Door de gerealiseerde groei heeft hij ook voor zijn werknemers een heel goed resultaat weten te bereiken waarbij ondanks de overname geen werknemers voortijdig het bedrijf hoefden te verlaten. Hij krijgt een pluim van zijn aandeelhouders/ commissarissen maar ook van al zijn werknemers!

Hans

Hans van Roon

Oud commissaris SNS Automotive,
Oud bestuurslid SNS Reaal Invest.

Maarten

Maarten Verhoeven

Marketingadviseur/Eigenaar MVCM

“Harm is een man die mensen in zijn omgeving vertrouwen geeft.”

In 2006 heeft Harm Nijlunsing mij gevraagd om samen met hem en zijn team te werken aan de herpositionering van Business Lease. Business Lease, dat gedurende ruim 11 jaar geleid werd door Harm, is een internationale autoleasemaatschappij met vestigingen in Nederland en Centraal-Europa. Eind 2006 zijn we begonnen met de in- en externe uitrol van de positionering ‘same cars, better care’. Dit heeft geleid tot substantiële groei, gedurende tien opeenvolgende jaren. Elke herpositionering is lastig, met name omdat er altijd stakeholders zijn die liever voor een andere koers hadden gekozen. Harm wist dat de insights waarop de keuzes gebaseerd waren zorgvuldig tot stand waren gekomen, hij was er dan ook van overtuigd dat de herpositionering succes zou opleveren. Hij kreeg gelijk.

Het is bijzonder om voor en met Harm te werken. Harm is een man die mensen in zijn omgeving vertrouwen geeft en moeilijke keuzes niet uit de weg gaat. Daarbij valt op dat hij een teamspeler is, die het beste uit mensen weet te halen. Dankzij zijn leiderschap, vastberadenheid en energie heeft hij van Business Lease een zeer succesvol internationaal bedrijf gemaakt. Zijn analytische vaardigheden, aimabel karakter en jarenlange ervaring maakt hem van toegevoegde waarde voor veel organisaties. In welke rol dan ook.

“Geen moment getwijfeld Harm te vragen mijn klankbord en vertrouwensadviseur te zijn.”

Harm ken ik uit mijn tijd bij AutoBinck, waar hij sturing gaf aan de innovatieve en vooral ieder jaar groeiende financiële en mobiliteits- dienstverlenende multinational. Geen moment geaarzeld Harm te vragen mijn klankbord en vertrouwensadviseur te zijn bij mijn rol als CEO van de automerken van SAIC de grootste Chinese autoproducent. Brede bewezen ervaring, niet aflatend enthousiasme, positief kritische houding (zodra hij hhhummm zegt let je extra op) en een gestructureerde aanpak van strategie tot implementatie detail, zijn kenmerkend voor zijn aanpak. Erg constructief om mee samen te werken.

Pieter

Pieter Gabriëls

CEO SAIC, Mobility Europe